Som Refugi

Cal Manco és la casa d’acollida per a joves migrants sense referents que Càritas Diocesana de Girona va posar en marxa en el marc del projecte Som Refugi i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Aquest equipament, ubicat en una masia de Caldes de Malavella, ha permès continuar acollint joves migrants majors d'edat sense referents en situació de vulnerabilitat, que prèviament havien estat tutelats per l’Administració i que necessiten suport i acompanyament integral i continu arribada la majoria d'edat per inserir-se social i laboralment amb èxit.


La majoria d’aquests joves van arribar des del Magreb i de països subsaharians quan encara eren menors, sovint sortejant situacions de perill i vulnerabilitat. L’equipament acull joves que han acceptat voluntàriament ser part d’aquest projecte d’atenció integral i que han pres el compromís amb els itineraris programats per l’entitat, que inclouen suport en els processos per regularitzar la documentació, formació, orientació laboral i acompanyament per a la inserció al mercat laboral, entre d’altres mesures per a la inclusió.

45

joves residents

80%


dels joves ha estat baixa per ingrés a projectes d'autonomia o per emancipació total

Finançament: Agència de l'Habitatge de Catalunya, Generalitat de Catalunya-Departament de Drets Socials-Direcció General d'Atenció a l'Infància i l'Adolescència.