Apadrinar un Avi

Cada curs escolar, centenars de joves estudiants voluntaris i voluntàries de Càritas i persones grans que viuen en centres residencials fan possible el projecte Apadrinar un Avi, que té per objectiu potenciar l'envelliment actiu i saludable de les persones grans, afavorint les relacions intergeneracionals.


Durant més de 10 anys, aquest projecte s’ha centrat en les visites periòdiques dels joves als centres on viuen les persones grans. Tots junts han compartit converses i passejades i han realitzat activitats molt diverses. Les trobades han contribuït a augmentar l’autoestima i el benestar de moltes persones grans al llarg d’aquest temps. Els joves, en canvi, han pogut retenir l’experiència i la saviesa de les persones acompanyades i crear uns vincles que no oblidaran.


1.069

participants

13

persones voluntàries

630


joves han apadrinat 439 persones grans en 39 residències

Finançament: Ajuntament de Figueres, Anglès, La Bisbal d'Empordà, Maçanet de la Selva, Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Generalitat de Catalunya-Departament de Drets Socials amb càrrec a l'assignació tributària del 0,7% de l'IRPF, Cáritas Española-Convenio Loterías, Fundació Obra de Maria.